Glitter en Glam

Glitter
 

Glitter is een van de meest voorkomende trends in de hedendaagse mode. Het is een vast onderdeel van de esthetiek van veel merken, en het is gemakkelijk te zien waarom. Glitteraccenten vallen vooral op bij donkere kleuren, waardoor ze een perfecte aanvulling vormen op zwart-witte ensembles of ijskoude witte looks. De metallic afwerking geeft high-end outfits een goedkope, maar toch chique finishing touch. Omdat glitter kan worden gedragen over andere materialen die neutraal van kleur zijn, past het bij vrijwel elke look die u in gedachten heeft. De meest voorkomende soorten glitter zijn glinsterende parels en pailletten, maar er zijn talloze andere die u ook in uw eigen garderobe kunt verwerken als u nog een manier zoekt om uw outfit te verbeteren. Er zijn zoveel manieren om glitter te dragen – van casual tot formeel – dus laten we eens wat van de geschiedenis achter deze trend verkennen en hoe je het vandaag gemakkelijk in je eigen garderobe kunt opnemen.

Wat is glitter?

Glitter is een soort metaalpigment dat voor het eerst werd gebruikt bij het maken van sieraden in de 6e eeuw. Het werd gemaakt als een pasta die vervolgens op een oppervlak werd aangebracht, en het werd meestal gemaakt van zilverchloride en andere metalen, zoals goud en platina. Glitter werd populair in de 19e eeuw tijdens het Victoriaanse tijdperk en werd vooral gebruikt bij de vervaardiging van sieraden. Na verloop van tijd werd de metallic afwerking echter opgenomen in andere gebieden van de mode, zoals kleding. Tegenwoordig wordt glitter op verschillende manieren gebruikt in de mode-industrie. Enkele van de meest voorkomende toepassingen zijn make-up, accessoires, sieraden en zelfs papieren producten, zoals notitieboekjes en briefpapier.

Soorten Glitter

  • Parel – Dit is de meest populaire vorm van glitter, en ze zijn meestal te vinden in tinten wit, zilver, en elke kleur daartussenin. Ze zijn geweldig om een gevoel van luxe toe te voegen aan elke look.

  • Micro – Dit zijn de kleinste en meest ingewikkelde soorten glitter, en ze worden meestal gebruikt voor het versieren van stoffen, zoals jurken of tassen. Je vindt ze in verschillende kleuren, zoals rood, blauw, groen of geel.

  • 3D – Deze glitters komen in verschillende vormen, zoals vierkanten, zeshoeken, cirkels en driehoeken. Sommige zijn zelfs transparant, zodat ze kunnen dienen als basiskleur voor andere materialen.

De juiste glitter vinden

De juiste glitter vinden kan een beetje lastig zijn, vooral als je er net mee begint. Je moet een glitter vinden die bij je stijl past en die de kleuren in je outfit aanvult. Je wilt ook een glitter kiezen die niet alleen mooi is, maar ook duurzaam en lang meegaat. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een glitter voor uw make-up, moet u ervoor zorgen dat deze perfect bij uw huidskleur past. Als u glitter in uw haar gebruikt, wilt u er zeker van zijn dat het niet op uw kleren of lakens terechtkomt. U kunt eerst een kleine hoeveelheid van de glitter op een stuk papier testen om er zeker van te zijn dat u het juiste product krijgt.

Conclusie

Glitter is een mooie, zij het dure trend die je gemakkelijk in je garderobe kunt opnemen. Het is geschikt voor bijna elke gelegenheid, en je kunt het alleen dragen of in combinatie met andere materialen. Laten we eerlijk zijn – glitter is zeer veelzijdig, het is glanzend en leuk, en het is nog mooi ook, dus je kunt er niet mis mee gaan!