7 Milieuvriendelijke manieren om je schoolschriften groen te houden

School kan een gekkenhuis zijn – vooral tijdens het schooljaar. Van toetsen tot naschoolse activiteiten, leerlingen kunnen zich overweldigd en onder druk gezet voelen. Het is geen verrassing dat veel studenten zich tegenwoordig tot technologie wenden om aan de stress van huiswerk en examens te ontsnappen: volgens een onderzoek uit 2016 van Common Sense Media bezit 92% van de middelbare scholieren in de VS een smartphone of ander mobiel apparaat. Maar nu er zoveel tijd wordt besteed aan studeren buitenshuis en het gebruik van elektronica, vraag je je misschien af hoe je je schoolschriften groen kunt houden en er toch het meeste uit kunt halen? Gelukkig zijn er genoeg manieren om beide tegelijk te doen. Hier leggen we uit hoe je bijvoorbeeld oude schriften hergebruikt in plaats van nieuwe te kopen, waardoor je niet alleen geld bespaart, maar ook minder afval op de stortplaats terechtkomt.

Duurzame notitieboekje

Koop alleen wat je echt nodig hebt

Papier is een niet-hernieuwbare hulpbron, wat betekent dat als er eenmaal een bepaalde hoeveelheid papier gedrukt is, het niet meer herdrukt kan worden. In 2009 schatte het Milieuprogramma van de Verenigde Naties dat ongeveer een derde van al het geproduceerde papier wordt gebruikt voor boeken, wat resulteert in de productie van bijna 2 miljoen ton afval per jaar. Natuurlijk kan papier worden gerecycled, maar zelfs dat is geen perfect proces: de meeste papierproducten worden gebleekt voordat ze worden gerecycled, waardoor hun kleur en kwaliteit verloren gaan. Een betere optie: als je toch nieuwe schriften nodig hebt, probeer dan schriften die je al hebt liggen te hergebruiken. Ze kunnen de plaats innemen van studieboeken die bij nieuwe schriften worden geleverd en je kunt ze zelfs gebruiken als geheugensteuntjes en referentiemateriaal.

Print op gerecycled papier of gebruik digitale schriften.

Als je veel gewoon papier gebruikt in je schoolschriften, is het de moeite waard om te overwegen over te stappen op een milieuvriendelijkere optie. De meeste schriften worden tegenwoordig gemaakt met gerecycled papier, wat een slimme zet kan zijn: de productie van papier uit bosbestanden zoals bomen, struiken en andere planten leidt over het algemeen tot de vorming van CO2, een broeikasgas dat bijdraagt aan de klimaatverandering. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle notitieboeken gelijk zijn. Het soort papier waarvan je duurzame notitieboekje is gemaakt, kan van grote invloed zijn op de duurzaamheid ervan. Verschillende soorten notitieboeken absorberen verschillende hoeveelheden CO2 tijdens de productie, waardoor ze meer of minder milieuvriendelijk kunnen zijn. Als je al notitieboeken koopt die zijn gemaakt van gerecycled papier, geweldig! Zo niet, dan kun je gemakkelijk overstappen op groene schriften door ze te kopen. Als alternatief kun je ook gerecycled papier gebruiken als je op gewoon papier print, door op gerecycled papier te printen of een digitaal notitieboek te gebruiken.

Stel een lijst met schoolbenodigdheden voor je boekentas samen

Bekijk voordat je naar de winkel gaat je bureau. Wat staat er op je bureau? Wat zit er in je rugzak? Zit hij vol met benodigdheden en materialen om je te helpen slagen op school, of zit hij vol met willekeurig speelgoed, snacks en andere dingen? Dit zijn belangrijke vragen om te overwegen, omdat ze je kunnen helpen erachter te komen wat je echt nodig hebt op het gebied van schoolbenodigdheden. Als je overladen bent met spullen die je niet echt nodig hebt, kun je je onder druk gezet en overweldigd voelen als je probeert te studeren. Houd het in plaats daarvan eenvoudig door een lijst met schoolspullen samen te stellen op basis van wat je echt nodig hebt. Je kunt een schoolbenodigdhedenlijst samenstellen voor jouw specifieke behoeften en eisen, bijvoorbeeld een lijst voor een online cursus en een andere voor een les lichamelijke activiteit op school. Je kunt ook een lijst maken met benodigdheden die je helpen om op academisch gebied te slagen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het samenstellen van je schoolbenodigdhedenlijst:

Inpakken

Er zijn veel manieren om je schoolschriften groen te houden en de hoeveelheid afval die op de vuilnisbelt belandt te verminderen. Door oude schriften te hergebruiken en op gerecycled papier te drukken, kun je je schriften milieuvriendelijk houden en toch gebruiken. Daarnaast kun je een schoolbenodigdhedenlijst samenstellen die eenvoudig, functioneel en doelmatig is, zodat je jezelf niet overlaadt met onnodige benodigdheden en toch het meeste uit je schooldag haalt.